Časté dotazy
Kdy začnu vnímat pozitivní změny?
Mikrobiom každého člověka je jedinečný. Většina lidí uvádí pozitivní reakce během prvních několika týdnů, i když u ostatních to může trvat o něco déle.
Někteří zákazníci pociťují reakci ihned jak začnou užívat probiotika. Tato reakce naznačuje existující nerovnováhu nějakého druhu v mikrobiomu a je třeba ji vnímat jako pozitivní. Velmi často se jedná také o detoxikační proces. V případě řídké stolice doporučujeme užívat menší denní dávku, dokud se trávení neusadí.
Výzkum naznačuje, že může trvat až dva roky, než se váš střevní mikrobiom nastaví pro správnou funkci. Spolu se zdravou stravou, dostatkem pohybu a spánku užívejte probiotika jako denní doplněk stravy, který vám pomůže obnovit a udržet vaše zažívací zdraví a celkovou pohodu.
Jak mám probiotika skladovat?
Na rozdíl od mnoha jiných probiotik naše fermentovaná živá tekutina nevyžaduje chlazení. Chladné prostředí může zpomalit bakteriální aktivitu a snížit tak účinnost živých aktivních kultur. Proto probiotika skladujte na suchém a tmavém místě. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Po otevření spotřebujte do 2 měsíců. Udržujte mimo dosah dětí.
Jak mám probiotika užívat?
Každé ráno si 10 minut před snídaní vezměte 15 ml (1 polévková lžíce) vašich probiotik. Můžete jej také zamíchat do svého oblíbeného džusu nebo čaje, ale pro maximální účinnost doporučujeme užívat pouze s čistou a kvalitní vodou. Proč? Jednoduše proto, že výrobek je probiotikum na vodní bázi. To znamená, že když ho vypijete, nespustíte proces trávení, takže 100% mikrobů zůstane ve střevech a cestou jejich počet neklesne.
Upozornění:
Jedná se o potravinový doplněk, nikoli o léčivý přípravek. Účinky nejsou zaručeny a výsledky se mohou lišit.
Mohou probiotika užívat malé děti?
Ano! Užívání probiotik malým dětem doporučujeme. Mnoho žen podstoupilo během těhotenství antibiotické ošetření, které snížilo jejich střevní a tím pádem i dětskou flóru. Budování správného mikrobiomu již od raného dětství je velmi důležité.
Proč si mám koupit právě vaše probiotika?
Na rozdíl od lyofilizovaných kapslí je naše nabídka kultur probiotik naživu. U běžných probiotik během procesu sušení mrazem mikroby v kapslích hibernují. Po naštěpení jsou tyto tobolky rozpoznány jako jídlo a spustí se žaludeční kyselina, která na mikroby zaútočí. Ti, kteří přežijí, musí být rehydratovaní, aby byli znovu aktivovaní. Ale v době, kdy byli znovu aktivovaní, většina prošla zažívacím traktem a nevyužila se jejich šance na práci.
Potraviny a mléčné výrobky, které obsahují prospěšné mikroby, také při průchodu žaludkem spouštějí trávicí procesy. To znamená, že když žaludek uvolní kyselinu, která rozkládá potravu, zabije mnoho mikrobů.
Právě proto se probiotika vaří na stejnou kyselost jako žaludek (3,2 pH), takže prospěšné bakterie dosáhnou střeva živé. Výrobek je také probiotikum na vodní bázi, což znamená, že není rozpoznáno jako jídlo a nespouští trávení, když prochází žaludkem.
Proč fermentujete šťávy, byliny a minerály s mikroby?
Živé kultury jsou kvašeny s organickými výtažky z ovoce, bylinkami a minerály poskytují bohatý zdroj antioxidantů. Fermentace znásobuje prospěšné mikroby, kteří předtráví ingredience na biologicky dostupné sloučeniny, které se snadno vstřebají do těla.
Nenašli jste odpověď
Chcete se na cokoliv zeptat? Vyplňte formulář případně nám rovnou napište/zavolejte.