Lactobacillus acidophilus



Tento mikrob produkuje:

Peroxid vodíku a kyselinu mléčnou produkuje enzym zvaný laktáza. GABA (kyselina gama-aminomáselná), přirozeně se vyskytující aminokyselina, která v mozku působí jako inhibiční neurotransmiter a pomáhá léčit úzkost, a acetylcholin, další nezbytný neurotransmiter.

Historie

L.acidophilus byl objeven v roce 1924 a jako první kmen byl k dispozici před 30 lety.

Nalezeno v:

Kysané potraviny, např. kimči a kysané zelí, jogurt, kefír, miso, tempeh.

Co tento mikrob dělá?

Snižuje oxidační stres, systémový zánět, kontrolu glykémie, sfingolipidovou rovnováhu a úzkost.

Indikace

Snižuje hladinu cholesterolu, předchází průjmům nebo je zmírňuje, zlepšuje příznaky IBS, předchází vaginálním infekcím a léčí je, pomáhá při hubnutí, zkracuje dobu trvání nachlazení a chřipky, snižuje alergické reakce, předchází příznakům ekzémů a zmírňuje je, báječný pro střeva, Crohnovu chorobu, cukrovku, infekce dýchacích cest a vaginální infekce.

Množství

Nejlepší před jídlem. Dospělí: 10-20 ml denně. Děti: 5-15 ml denně