Saccharomyces boulardii



Tento mikrob produkuje:

Proteáza je enzym, který katalyzuje proteolýzu, rozklad bílkovin na menší polypeptidy nebo jednotlivé aminokyseliny. Hrají zásadní roli při podpoře srážení krve, dělení buněk a recyklaci bílkovin.

Historie

Tropický druh kvasinky poprvé izoloval v roce 1923 francouzský vědec Henri Boulard.

Vyskytuje se v:

Kvašené potraviny.

Co tento mikrob dělá?

Působí antimikrobiálně, má antitoxinové účinky a podporuje trofické působení na střevní sliznici. Je regulátorem imunitní odpovědi, snižuje prozánětlivé reakce a vyvolává protizánětlivé signální účinky na sliznici.

Indikace

Průjem (rotaviry), IBS, úzkost, IBS, ulcerózní kolitida, Crohnova choroba, borelióza, akné, H.pylori, infekce močových cest.

Množství

Nejlepší před jídlem. Dospělí: 10-20 ml denně. Děti: 5-15 ml denně